Skuldersmerte

Skuldersmerter er en vanlig plage å se hos kiropraktoren. Mange ganger er skulder smerter langvarige og samensatte plager. Skuldersmerter kan være referert fra nakken og ofte vil nedsatt funksjon i nakken svekke muskulaturen rundt skulderen og føre til sekundære skader i skulderen. Vi ser også det motsatte hvor skulder skader vil gi dysfunksjon i nakken.

En grundig undersøkelse av strukturene i skulder og nakke er nødvendig for å behandle disse plagene effektivt. Holdningsforandringer kan føre til unormal belastning av skulderledd og muskulaturen rundt. Nedsatt bevegelse i midtryggen vil gi dårlig mekanikk i skulderen spesielt i bevegelser over hodet. Dårlig kontroll/koordinasjon og en svak stabilitetsøuskulatur rundt skulderen vil forårsake akkumulering av overbelastning, og skader over tid.

Skulderen må ha god bevegelighet for å kunne fungere optimalt. Det store bevegelsesutslaget krever god stabilitet i muskulaturen rundt. Muskel ubalanse eller nedsatt mobilitet kan føre til impingement syndrom, bursitt, full muskelavrivninger, frossen skulder med mer. I idrettsutøvere er skulderleddet lett utsatt for skader, dislokeringer, subluksasjoner, muskel avrivinger og forstuinger.

Vest Telemark Kiropraktorklinikk tar sikte på å finne årsaken til smerten og korrigere den underliggende dysfunksjonen med justeringer, bløtvevsbehandling og rehabilitering for effektiv tilheling.

 

Ring oss idag på 940 34 121 for å se om vi kan hjelpe deg. Alternativt kan du bestille den første timen din med kiropraktor Øystein Kåsa her: Bestill time