Nakkesmerte

Det er mange reseptorer i muskler, sener og ledd i nakken. Disse jobber sammen for å hjelpe med å koordinere hode- og kroppsfornemmelse, sammen med de visuelle systemene og det vestibule systemene i det indre øret.

Dersom du lider av nakkesmerte forstår vi at det sansynligvis påvirker andre aspekter av helsen din.

God nakkefunksjon er kritisk for vår mulighet til å sanse hode og kroppsposisjon. Nakkesmerte og dysfunksjon er assosiert med forandringer i balanse og stabilitet i kjernemuskulatur. Det kan føre til hodepiner, svimmelhet, vertigo og andre komplikasjoner. Vi ser ofte at pasienter med nakkesmerte fører til redusert energi nivå og det kan påvirke søvn, konsentrasjon og humør.

Den typiske nakkepasienten har ofte kontorjobb eller andre daglige aktiviteter som involverer å sitte stille over lengre tid. Dette vil føre til forandringer i holdningen over tid og føre til fremoverbøyd nakke holdning. 

Når hodet er foran tyngdepunktet av kroppen må nakkemusklene jobbe mye hardere for å holde hodet oppreist og dette fører til stramme og slitne nakkemuskler. Noen ganger kan det føre til skiveutglidninger i nakken og gi symptomer som prikking, nummenhet eller svakhet i skulderen og/eller armen.

Nakkesmerte kan også være forårsaket av traumer som nakkesleng eller idrettsskader. Traumatiske nakkeskader kan ofte akkompagneres med en mild hjernerystelse. Disse blir ofte oversett og kan påvirke tilhelningen av nakkeskaden. Hos Vest Telemark Kiropraktorklinikk vil vi alltid se etter symptomer og tegn til hjernerystelse. Vi innehar har kompetanse og utstyr til å kunne evaluere alle aspekter som er nødvendig for god behandling av nakkeskader.

Ved traumatiske nakkeskader, er det mest sannsynlig overstrekte og små skader i strukturene i nakken, likt det vi får ved et overtråkk. Ankelskader behandles ofte med styrketrening og balansetrening. En nakkeskade kan dra nytte av lignende prinsipper av rehabilitering, selv om metodene selvfølgelig er litt annerledes.

Hver kasus er forskjellig, og vår kiropraktor er rustet til å bestemme riktig behandling for deg.

 

Ring oss idag på 940 34 121 for å se om vi kan hjelpe deg. Alternativt kan du bestille den første timen din med kiropraktor Øystein Kåsa her: Bestill time